Instagram

Sonntag, 14. September 2014

Healthy blueberry pancakes ♥



Blueberries are one of my favorite kinds of fruit - especially in combination with homemade pancakes.
In my eyes a day couldn't start better, and that's why I wanna share the incedible recipe with you! :) ♥

You'll need:

1 cup whole-wheat flour  (1 Tasse Vollkornmehl)
1 tablespoon agave syrup (1 EL Agavendicksaft)
1-2 teaspoon baking powder (1-2 TL Backpulver)
1/8 teaspoon salt (1/8 TL Salz)
3/4 cup vanilla fat-free yogurt (3/4 Tasse Naturjoghurt)
1 tablespoon lemon juice (1 EL Zitronensaft)
1 teaspoon vanilla extract (1 EL Vanilleextrakt)
2 large eggs, lightly beaten (2 große Eier, leicht geschlagen)
1 cup fresh blueberries (1 Tasse frische Blaubeeren)

Preparation:

1. Combine flours and next 4 ingredients in a large bowl, stirring well with a whisk. Combine yogurt and next 4 ingredients (through eggs) in a small bowl; add to flour mixture, stirring until smooth.
(Das Mehl und die folgenden 4 Zutaten in einer großen Schüssel gut vermischen. Den Naturjoghurt und die nächsten 4 Zutaten (auch die Eier) in einer kleineren Schüssel vermengen und die Mehl-Mischung hinzugeben und verrühren, bis ein glatter Teig entsteht.)

2. Pour about 1/4 cup batter per pancake onto a hot nonstick griddle or nonstick skillet. Top each pancake with  blueberries. Cook 2 minutes or until tops are covered with bubbles and edges look cooked. Carefully turn pancakes over; cook 2 minutes or until bottoms are lightly browned.
(Dann den Teig in eine beschichtete Pfanne geben, mit Blaubeeren toppen und für ca. 2 Minuten von jeder Seite goldbraun ausbacken.)

That's it - Das war's auch schon! :)
Don't forget to tag #carelessbehappier and @carelessbehappier if you tried any of my recipes, so I can see your beautiful recreations :) ♥


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen