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Freitag, 5. September 2014

Homemade Granola ♥





A lot of you guys are asking me often, if I make my Granola at home: Today I did... and it turned out so good!
I'm definitely in heaven because of the recipe! I got it from the cookbook "The clean eating cookbook & diet" by Rockridge Press" which I've seen at my cousins house. <3 The recipe is super simple and you can use whatever you want! I changed it a little bit and it turned out delicious.
Here's the recipe - you'll need:

6 cups large-flake rolled oats ✔️
1 cup shredded unsweetened coconut✔️
1/2 cup sunflower seeds
1/2 cup sliced almonds✔️
1/4 cup flaxseed
1/4 cup sesame seeds ✔️ or hemp hearts (shelled hemp seeds)
1 tsp ground cinnamon (I used 3 or 4) ✔️
1/4 cup canola oil (I used coconut oil)✔️
1/4 cup honey✔️
1 cup dried cranberries
1/2 cup golden raisins

(I marked the ingredients I used with a check mark)

1) Preheat the oven to 250°F. Cover a baking sheer with foil and set aside.
2) In a large bowl, stir together the oats, coconut, sunflower seeds, almonds, etc. and cinnamon until well combines; set aside.
3) In a small bowl microwave-safe bowl, whisk together the oil and honey. Heat on low for 30 seconds, until the mixture is warm and combines easily.
4) Add the honey mixture to the dry ingredients and mix everything together until well combined.
5) Spread the granola onto a prepared baking sheets and bake it, stirring frequently, until the granola is toasted ad golden, about 1 1/2 hours.
6) Remove it from the oven and transfer the granola to large bowl. Add the cranberries and raisins and toss to combine.

It's super delicious in combination wih plain or vanilla yoghurt or or as a parfait with berries and yoghurt. Give it a try and let me know, how you liked it by tagging @carelessbehappier and #carelessbehappier! :) ♥


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Einige von euch Lieben, fragen mich oft, ob ich mein Granola/Knuspermüsli selbst mache: Heute schon... und es wurde super lecker! Ich bin total verliebt in dieses Rezept aus dem Buch "The clean eating cookbook & diet" von Rockridge Press".
Ds Rezept ist so unglaublich einfach und ihr könnt total variieren - je nach dem, was euch am besten schmeckt! Ich habe es etwas umgeändert aber das bleibt euch überlassen.
Hier ist das ursprüngliche Rezept - ihr benötigt:

6 Tassen Haferflocken ✔️
1 Tasse ungesüßte Kokosnusflocken✔️
1/2 Tasse Sonneblumenkerne
1/2 Tasse geraspelte Mandeln✔️
1/4 Tasse Leinsamen
1/4 Tasse Sesamsamen ✔️ oder geschrotete Hanfsamen
1 TL gemahlener Zimt (ich habe 3-4 verwendet )✔️
1/4 Tasse Öl (ich habe Kokosnussöl verwendet)✔️
1/4 Tasse Honig✔️
1 Tasse getrocknete Cranberries
1/2 Tasse goldene Rosinen

(Ich hab hinter die Zutaten, die ich verwendet habe ein Häkchen gesetzt)

1) Den Ofen auf ca. 130 °C vorheizen. Ein Backblech mit Backpapier belegen und zur Seite stellen.
2) In einer großen Schüssel die Haferflocken, Kokosnussflocken, Sonnenblumenkerne, Mandeln etc. und Zimt geben und gut vermischen.
3) In einer kleineren, Mikrowellen geeigneten Schüssel das Öl und den Honig vermischen und für 30 Sekunden in die Mikrowelle stellen, bis die Masse warm ist und sich einfach vermischen lässt.
4) Dann die Honig-Öl-Mischung zu den trockenen Zutaten geben und gut vermischen.
5) Das Granola auf das Backpapier geben und für ca. 1 1/2 Stunden "backen" bis es gold-braun ist - dabei das Granola ab und zu umdrehen.
6) Dann kann das Granola aus dem Ofen genommen, mit den Cranberries und Rosinen verfeinert und in ein Einmachglas o.ä. gefüllt werden.

Das Granola ist wirklich extrem lecker, gesund und selbstgemacht. Es schmeckt super in Kombination mit Naturjoghurt, Vanillejoghut oder als Parfait mit Naturjoghurt und Früchten.
Probiert es aus und hinterlasst mir ein Feedback, wie es euch schmeckt, indem ihr @carelessbehappier und #carelessbehappier taggt! :) ♥

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